DKNY en Donna Karan International mogelijk in de etalage

Het is net een jaar geleden dat de gelijknamige oprichtster vertrok bij het modehuis, en eigenaar LVMH zou Donna Karan New York (DKNY) Donna Karan International (DKI) willen verkopen. Dat zegt Page Six.

LVMH is sinds 2011 eigenaar van het Amerikaanse label. De oprichtster en creatief directeur Donna Karan wist het label tegen het eind van de twintigste eeuw tot een van de meest populaire merken te brengen. Maar na haar vertrek bij haar eigen bedrijf in 2015 zou het Franse bedrijf moeite hebben om de bedrijven van Karan en Donna Karan International (DKI) succesvol te houden.

De nieuwe creatief directeuren, Maxwell Osborne en Dao-Yi Chow (oprichters van Public School, red.), zouden niet in staat zijn om de verkoop te stuwen. Daarnaast is chief image officer Hector Muelas, afkomstig van Apple, ook binnen het jaar weer vertrokken bij het bedrijf. DKNY, DKI en LVMH hebben niet gereageerd op de geruchten.

Volgens Page Six wordt er gezocht naar een nieuwe Amerikaanse eigenaar, die in staat is om het New Yorkse label nieuw leven in te blazen. Zo wordt PVH, de eigenaar van Calvin Klein en Tommy Hilfiger genoemd.

’s Wereld’s grootste luxeconcern LVMH boekte in boekjaar 2015 een bedrijfsresultaat van 6,6 miljard euro en een omzet van 35,7 miljard euro. De herstructurering van de merken Marc Jacobs en Donna Karan drukten echter de winst. Het effect daarvan zou volgens Yves Roussel, voorzitter en CEO van de LVMH Fashion Group, in 2017 het meest merkbaar zijn.

Beeld: Facebook Donna Karan New York

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN