• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Dille & Kamille neemt Nederlandse conceptstore Hutspot over, begint mode-avontuur

Dille & Kamille neemt Nederlandse conceptstore Hutspot over, begint mode-avontuur

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De familie achter huis-, tuin- en keukenwinkel Dille & Kamille heeft het Nederlandse mode- en lifestylemerk Hutspot overgenomen. Dat bevestigt Hans Geels, directeur van Dille & Kamille, telefonisch tegenover FashionUnited. Dille & Kamille en Hutspot blijven twee afzonderlijke bedrijven, zo benadrukt hij. Maar Hutspot krijgt wel een vleugje Dille mee: het wordt geherpositioneerd als een duurzaam lifestyle-merk, met aandacht voor tijdloze en kwalitatieve producten.

De overname van Hutspot betekent voor Dille & Kamille het eerste mode-avontuur. “Al is Hutspot eigenlijk niet echt een modemerk,” vindt Geels. “Het is veel meer dan dat: het is lifestyle.” Dat lifestyle-gedeelte wordt het aandachtspunt, vertelt de directeur. “Het percentage mode zal iets teruglopen.”

Overname Hutspot: een uitgelezen kans voor Dille & Kamille

Hutspot, bekend van zijn moderne conceptstores in grote Nederlandse steden als Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven, ging eind 2020 failliet. Het bedrijf had kort voor de coronacrisis flink geïnvesteerd in zijn winkels en systemen, en had daarom nauwelijks buffer toen de coronacrisis toesloeg. Voor Dille & Kamille was de overname van Hutspot een uitgelezen kans, vertelt Geels. “Dille is een single-brand merk: alles in de Dille & Kamille-winkels is van het merk Dille & Kamille. Er zijn veel leuke en goede merken die wel in de Dille-winkels zouden passen, maar er niet in komen. We wilden daarom al heel lang graag een multibrand-propositie die past bij de missie van Dille: het gemakkelijker maken om duurzamer te leven.” Hutspot is dat bedrijf, aldus Geels.

Interieur van een Dille & Kamille-winkel. Beeld: Dille & Kamille

Hutspot beschikte bij het faillissement over acht winkels. Dille & Kamille neemt de oorspronkelijke winkel van Hutspot op de Amsterdamse Van Woustraat over, en waarschijnlijk ook de winkel in Eindhoven. Deze zullen worden heropend wanneer de gedeeltelijke lockdown in Nederland wordt opgeheven. Het aankomende jaar wordt volgens Geels gezocht naar drie à vier andere winkellocaties in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam-West. Daarnaast krijgt Hutspot een eigen online platform, waarop creatieve en duurzame merken worden samengebracht. De bedoeling is om dat platform dit jaar nog te lanceren.

Homepagebeeld: Hutspot

Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief! Voeg u toe aan een netwerk van ondernemers, CEO's, ontwerpers, inkopers en andere modeprofessionals die de FashionUnited nieuwsbrief al ontvangen.

Dille & Kamille
HUTSPOT