• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Deichmann toont interesse in merkrechten van failliet Esprit voor schoenen

Deichmann toont interesse in merkrechten van failliet Esprit voor schoenen

Door DPA

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Lege Esprit-showroom in het CIFF-dorp Credits: Ole Spötter voor FashionUnited

Schoenenwinkelketen Deichmann heeft interesse in de merkrechten voor schoenen van het failliete modemerk Esprit. Dit bevestigde het bedrijf aan het Duitse persagentschap. "Het aanbod betreft uitsluitend merkrechten en geen operationele bedrijfsbelangen van het bedrijf," deelt een woordvoerder.

Volgens eigen verklaringen werkt Deichmann sinds 2019 samen met Esprit en verkoopt het schoenen van het modemerk. Beide bedrijven ontwikkelen al vier jaar gezamenlijk schoenencollecties. Het bedrijf werd op korte termijn gewezen op de mogelijkheid om het licentiepakket te verwerven, aldus de woordvoerder van Deichmann. De gesprekken lopen nog. Esprit wilde geen commentaar geven op het verzoek. Eerder had 'Business Insider' hierover bericht.

Esprit Europe GmbH en zes andere groepsmaatschappijen van het modeconcern hebben in mei faillissementsaanvragen onder eigen beheer ingediend. Begin augustus werd bekend dat het modeconcern tegen het einde van het jaar al zijn 56 filialen in Duitsland zal sluiten. Daardoor verliezen ongeveer 1.300 medewerkers hun baan.

De merkrechten voor de failliete Europese activiteiten zullen worden verkocht. De crediteurencommissies van de Duitse Esprit-ondernemingen hebben ingestemd met het ondertekenen van een basisovereenkomst (‘Term Sheet’) met de Britse investeerder Alteri en diens modebedrijf CBR Fashion. Dit werd begin augustus bekendgemaakt. Ook de holding van de groep in Hongkong heeft hiermee ingestemd, zo werd gemeld. Bij CBR horen de modemerken Cecil en Street One.

Het familiebedrijf Deichmann behaalde in 2023 voor het eerst een bruto-omzet van 8,7 miljard euro. De omzet in Duitsland steeg met ongeveer negen procent naar bijna 2,8 miljard euro. Deichmann heeft wereldwijd zo’n 4.700 filialen, waarvan 1.400 in de Bondsrepubliek.

Lees ook:

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited DE. Vertaling en bewerking door Susan Zijp.

Deichmann
Esprit
Schoenen