• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Deense modegroep Bestseller heeft uitdagend jaar achter de rug

Deense modegroep Bestseller heeft uitdagend jaar achter de rug

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De eerste Evoked Vila winkel in Randers, Denemarken. Credits: Bestseller

Bestseller waarschuwde eind 2022 al dat het boekjaar 2022/2023 uitdagender zal zijn en dat bleek het ook te zijn. “Het jaar is gekarakteriseerd door een veranderde en uitdagende markt,” aldus de financiële update van het bedrijf. De winst liep in het boekjaar dan ook zoals verwacht terug.

Het boekjaar 2022/2023 liep voor Bestseller van augustus 2022 tot juli 2023, aldus de update.

De winst kwam neer op 526 miljoen euro, terwijl het een boekjaar eerder nog 691 miljoen euro bedroeg. “We zijn zeker niet immuun voor turbulente tijden en ik ben blij dat de gestegen kosten konden navigeren en onze partners en klanten kansen hebben kunnen bieden. We hebben gekozen om een groot gedeelte van de kosten te absorberen, wat te zien is in ons bedrijfsresultaat,” aldus Anders Holch Povlsen, CEO en eigenaar van Bestseller, in het persbericht.

Uitdagend jaar voor Bestseller, omzet wél gestegen

De omzet nam wel toe in het boekjaar, met zo’n 5 procent. Hierdoor kwam de omzet neer op 4,9 miljard euro. Deze omzet werd behaald mede dankzij 2.600 eigen winkels en ruim 20 eigen merken. Bestseller is namelijk het moederbedrijf van onder andere Jack & Jones, Vero Moda, Vila en Pieces. De Deense groep kondigde recent nog een nieuw merk aan, namelijk mannenmodemerk Annarr. Het merk focust op streetwear en workwear.

Vanuit het Bestseller portfolio vond er ook uitbreiding naar de fysieke winkelstraat plaats de afgelopen tijd. Zo opende het merk Object de eerste eigen winkel in Nederland en opende plus size lijn Evoked Vila een allereerste winkel wereldwijd in Denemarken.

Bestseller