Deal is rond: Michael Kors koopt Versace voor 2 miljard dollar

Gisteren werd al bericht dat Michael Kors Holdings Limited in gesprek was over de aankoop van modemerk Versace, maar dit wordt nu bevestigd door de luxegroep. In hetzelfde persbericht waarin de groep de aankoop van het merk aankondigt, wordt eveneens genoemd dat de groep verder zal gaan onder de nieuwe naam Capri Holdings Limited.

Gianni Versace S.p.A. wisselt van handen door een deal ter waarde van 1,83 miljard euro. “De aankoop van Versace is een belangrijke mijlpaal voor onze groep. Versace werd opgericht in 1978. Veertig jaar lang is Versace de belichaming geweest van Italiaanse luxe mode wat het tijdloze erfgoed van het merk onderstreept. We zijn verheugd om Versace te verwelkomen als onderdeel van onze familie van luxemerken en we zijn toegewijd om te investeren in de groei van het merk. We geloven dat Versace zal groeien naar een omzet van 2 miljard dollar. We geloven dat de kracht van Michael Kors en Jimmy Choo, en daarbij de aankoop van Versace, ons positioneren voor meerdere jaren van omzet- en winstgroei,” aldus CEO van Michael Kors Holdings Limited, John Idol in het persbericht.

Versace verkocht voor 2 miljard dollar

“Het is een spannend moment voor Versace,” aldus Donatella Versace, de creatief directeur van het modehuis dat werd opgericht door haar broer Gianni. “Het is twintig jaar geleden dat ik het bedrijf overnam met mijn broers Santo en Allegra. Ik ben trots om te zien dat Versace nog steeds sterk is in zowel de mode als moderne cultuur. Santo, Allegra en ik herkennen dat deze volgende stap ervoor zorgt dat Versace zijn potentie volledig waar kan maken.”

Michael Kors Holdings Limited zal verder gaan als Capri Holdings Limited nadat de deal met Versace helemaal is afgerond. Donatella, Santo en Allegra Versace zullen aandeelhouders worden in het nieuwe bedrijf. “Dit toont ons geloof in het lange termijn succes van Versace en is een toewijding aan deze nieuwe wereldwijde luxe mode groep,” aldus Donatella. “De naam is geïnspireerd op het iconische, glamoureuze en luxe eiland. De spectaculaire formatie van drie stenen, die 200 miljoen jaar geleden zijn gevormd, zijn symbolisch voor het tijdloze erfgoed en de sterke basis die aan het begin van elk van de merken ligt in onze wereldwijde luxe groep,” aldus het bericht.

Bevestigd: Michael Kors koopt Versace voor 2 miljard dollar

Onder de nieuwe eigenaar wil Versace doorgroeien naar 200 tot 300 winkels wereldwijd. Zoals eerder genoemd moet ook de omzet toenemen naar 2 miljard dollar (1,83 miljard euro). Ook wordt gefocust op het versnellen van de e-commerce en de omni-channel aanpak. De aankoop van Versace moet op zijn beurt Michael Kors Holdings Limited, binnenkort natuurlijk Capri Holdings Limited, helpen om een omzet van 8 miljard dollar te behalen.

Picture by Rahi Rezvani, courtesy of Michael Kors

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN