• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Damartex neemt Belgische Xandres over

Damartex neemt Belgische Xandres over

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Belgische modebedrijf Andres, bekend van modemerken Xandres en Hampton Bays, is overgenomen door de Franse Damartex Group. De overname betreft alle activiteiten van Andres NV waar naast Xandres en Hampton Bays ook Xandresxline (voor grote maten), Labels by Andres en Andres Corporate Fashion onder vallen. Hoeveel het beursgenoteerde Damartex voor de modeonderneming heeft betaald, is niet bekendgemaakt.

De acquisitie betekent voor Damartex een uitbreiding van het merkenportfolio in het hogere middensegment. Andres haalt met de nieuwe eigenaar kennis van retail en digitale bedrijfsvoering in huis alsmede schaal- en inkoopvoordelen. De Belgische onderneming kan ook profiteren van het internationale karakter van het nieuwe Franse moederbedrijf.

Andres NV blijft autonoom functioneren binnen Damartex

Filiep Blontrock, lid van het executief comité Damartex en managing director van Damart Belux benadrukt in het persbericht dat Andres als een autonome entiteit zal functioneren binnen Damartex en dat het huidige managementteam aan het roer blijft. Isabelle Santens stopt wel als gedelegeerd bestuurder.

Isabelle Santens zegt in een reactie: "Andres NV, Labels by Andres NV , Xandres, Xandresxline en Hampton Bays zijn voor mij als kinderen. Ik ben dan ook blij dat Damartex ze overneemt en een volgende groeifase mogelijk maakt. Ik heb aanzienlijk vertrouwen in Damartex, vanuit de jarenlange ervaring in de consumentensector, meer bepaald ook in België. Damartex is beursgenoteerd maar blijft familiale waarden hanteren zoals een sterke betrokkenheid met het personeel, transparantie in de bedrijfsvoering en zeer veel aandacht voor de klanten en het product."

Andres is in 1968 opgericht. Het merk Xandres startte als broekenlabel en is uitgegroeid tot een totaalmerk dat bij meer dan 150 multibrand shops wordt verkocht. Capital.fr meldt een jaaromzet voor Andres NV van 31 miljoen euro en een EBITA van 0,7 miljoen.

Damartex omvat negen merken Damart, DamartSport, Afibel, Maison du Jersey voor de activiteit ‘Textiel’, Coopers of Stortford, Jours Heureux, Delaby, Sedagyl en Vivadia voor de activiteit ‘Home & Lifestyle’. Belangrijkste markten zijn Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en België en het bedrijf telt hier ongeveer 3200 medewerkers. In het gebroken boekjaar 2015-2016 is een jaaromzet van 717,3 miljoen euro geboekt. Damartex maakt op 8 september de jaarresultaten bekend.

Foto: Xandres, h/w 2016

Andres
Damart
Damartex
Hampton Bays
Xandres