• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Crocs koers daalt na teleurstellend Q2

Crocs koers daalt na teleurstellend Q2

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Amerikaanse schoenenmerk Crocs zag zijn koers met 17 procent dalen als gevolg van tegenvallende cijfers in het tweede kwartaal van het lopende boekjaar.

Het bedrijf boekte een netto winststijging van 21,1 procent naar 11,7 miljoen dollar (10,5 miljoen euro), of 13 cent per aandeel, terwijl analisten volgens Thomson Reuters 15 cent per aandeel hadden verwacht. De omzet daalde met 6,3 procent naar 323,8 miljoen dollar (292,0 miljoen euro), ook lager dan het gemiddelde van 347,7 miljoen dollar dat analisten hadden verwacht.

”Het mondiale retailklimaat werd moeizamer naarmate het tweede kwartaal vorderde,” zei Crocs topman Gregg Ribatt in een persverklaring. “Dit heeft invloed gehad op bestellingen in de groothandel, en heeft ook bijgedragen onze verminderde omzet.”

Ondanks de tegenvallende resultaten was er ook een lichtpuntje volgens Ribatt. De vergelijkbare omzet steeg met 2,9 procent, wat aangeeft dat consumenten goed reageerden op marketing en nieuwe producten, aldus de CEO.

Het bedrijf heeft de verwachtingen voor de rest van het boekjaar naar beneden bijgesteld als gevolg van ‘een terughoudend retailklimaat en minder hard herstel in China’. Crocs verwacht voor het derde kwartaal een omzet van 245 tot 255 miljoen dollar.

Crocs