• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Consumentenvertrouwen op niveau van voor de pandemie

Consumentenvertrouwen op niveau van voor de pandemie

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Belgische consumentenvertrouwen is flink verbeterd in maart. Het indicatiecijfer kwam uit op min vier, een niveau van vóór de pandemie, zo meldt de Nationale Bank. Vorige maand lag het consumentenvertrouwen nog op min negen.

“Het moreel bij de consumenten blijft verbeteren en herwint het niveau van vóór de gezondheidscrisis,” aldus het bericht van de Nationale Bank. “Alle componenten van de indicator hebben zich hersteld, met uitzondering van de vooruitzichten ten aanzien van hun financiële situatie, die stabiel bleven.

Vrees voor een toename van werkloosheid de komende twaalf maanden is fors afgenomen en consumenten zijn flink positiever over het verwachte verloop van de algemene economische situatie in België.

Het Belgische consumentenvertrouwen landde vorig jaar april na een neusduik op min zesentwintig. Daarna zette een voorzichtig herstel in totdat in augustus het vertrouwen weer op het niveau van april stond. De afgelopen maanden herstelt het vertrouwen zich met significante verbeteringen bij nieuw rondom versoepelingen of de komst van vaccins.

Consumentenvertrouwen
NATIONALE BANK