• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Consumentenvertrouwen in België herstelt zich licht na diepe daling in maart

Consumentenvertrouwen in België herstelt zich licht na diepe daling in maart

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Bild: Pexels / Pixabay

Het consumentenvertrouwen in België is licht hersteld na de sterke daling die plaatsvond in maart, dat blijkt uit de resultaten van de Maandelijkse consumentenenquête die de Nationale Bank van België vandaag deelde.

Al met al steeg het consumentenvertrouwen in België met twee punten na een diepe daling van vorige maand (van een in februari naar -zestien in maart). Inmiddels ligt de pijler in april hiermee op min veertien.

Het vertrouwen in de economische situatie in België daalde afgelopen maart het diepst van alle factoren: van min elf naar min 47. Inmiddels is deze met negen punten gestegen naar min 38.

Het vertrouwen in het spaarvermogen binnen de gezinnen steeg subtieler, van zeven in maart naar acht in april. Dit ligt hierbij nog ver van de piekhoogte die er in februari werd geconstateerd. Destijds steeg het vertrouwen in spaarvermogen van tien in januari naar zeventien in februari.

Ook het vertrouwen dat consumenten hebben in de financiële situatie binnen hun gezin heeft zich lichtjes gestabiliseerd naar min tien. In de voorgaande maand zakte dit nog naar een uitzonderlijk dieptepunt: van min vijf naar min veertien.

Consumentenvertrouwen
Nationale Bank België