• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Colruyt Group bijna volledig eigenaar van moederbedrijf Zeb
Colruyt Group bijna volledig eigenaar van moederbedrijf Zeb

Business

Colruyt Group bijna volledig eigenaar van moederbedrijf Zeb

Door Caitlyn Terra

4 sep. 2020

De Colruyt Group heeft de participatie in de Fraluc Group verhoogd naar meer dan 96 procent, zo laat de groep weten in een persbericht. Fraluc is op zijn beurt weer het moederbedrijf van kledingketens Zeb, PointCarré, The Fashion Store en Zeb For Stars.

Ondanks dat de Colruyt Group nu voor een groot deel de eigenaar wordt van de Fraluc Group, verandert er in feite weinig, zo blijkt uit het statement. Het huidige management van de groep blijft onveranderd, dit geldt ook voor de diverse kledingketens.

Hoeveel geld gemoeid is bij de overeenkomst wordt niet gecommuniceerd. Ook moet de transactie nog goedgekeurd worden door de Belgische Mededingingsautoriteit. Die goedkeuring komt naar verwachting de komende weken, zo meldt het statement. Na de goedkeuring zal de Fraluc Group gezien worden als een dochteronderneming en niet langer als een joint venture.

De Colruyt Group en de Fraluc Group zijn al langer aan elkaar verbonden. In 2014 verwierf Colruyt een belang van 50 procent in Zeb door de vennootschap Fraluc NV. De afgelopen jaren verhoogde Colruyt de participatie al naar 68 procent. Met de nieuwe overeenkomst valt Fraluc voor 96 procent in handen van Colruyt.