• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Chiara Ferragni keert niet terug bij de directie van Tod's

Chiara Ferragni keert niet terug bij de directie van Tod's

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Chiara Ferragni in Tod's campagne in 2022 Credits: Tod's

De Italiaanse ondernemer en influencer Chiara Ferragni is geen directielid meer van Tod's Group. Dit meldt Agence France-Presse (AFP).

Volgens AFP publiceerde Di.Vi. Finanziaria, de meerderheidsaandeelhouder van Tod's, op donderdag een lijst van negen kandidaten voor de volgende termijn van de raad van bestuur. De naam Ferragni zat daar niet bij.

Ferragni trad in april 2021 tot de raad van bestuur van Tod’s Group. De reden van de aanstelling bij Tod’s Group was haar ‘contact met de jongere generatie.’ Na de aankondiging van haar aanstelling steeg de aandelenprijs van Tod’s met 12,19 procent.

Of de keuze van Tod's om Ferragni niet aan te stellen als directielid te maken heeft met haar vermeende fraudezaak bij de Italiaanse consumentenwaakhond is niet duidelijk.

In december 2023 werd de influencer beschuldigd van het opzetten van een foutieve gesponsorde wedstrijd in samenwerking met cake producent Balocco. Er zou geld naar het Regina Margherita kinderziekenhuis in Turijn gaan. Echter heeft de Italiaanse consumentenwaakhond Autorita' Garante della Concorrenza e del Mercato (AGCM) geen bewijs van een donatie aan het kinderziekenhuis gevonden. De donatie van 50.000 euro aan het kinderziekenhuis door Balocco werd voor de gesponsorde wedstrijd gedaan. Na de wedstrijd werd enkel een transactie van Balocco naar Ferragni gevonden ter waarde van 1 miljoen euro.

De vermeende fraudezaak maakte veel los op social media. Ferragni ontkent nog altijd dat ze iets verkeerd heeft gedaan.

Tod’s is het moederbedrijf van Tod’s Hogan, Roger Vivier en Fay. Ferragni's zakenimperium wordt door Forbes geschat op een waarde van ongeveer 8 miljoen dollar [ongeveer 7.4 miljoen euro] per jaar.

Lees ook:
Eyewearproducent Safilo zet samenwerking met influencer Chiara Ferragni stop na recente ophef
Chiara Ferragni
Tod's