• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Charles Vögele mag koper zoeken voor Belgische tak

Charles Vögele mag koper zoeken voor Belgische tak

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Zwitsere modeketen Charles Vögele mag een koper zoeken voor de Belgische tak van de modezaak. De Rechtbank van Koophandel in Antwerpen heeft het bedrijf na meerdere verzoeken toestemming gegeven om een overname van de Belgische activiteiten te regelen.

Charles Vögele trok zich vorige maand terug uit België nadat een turnaround de slechte financiële resultaten niet meer kon omdraaien. De modeketen heeft 41 vestigingen in België, waar in totaal zo’n 210 mensen werkzaam zijn.

Na een aantal verzoeken heeft de Antwerpse rechtbank curatoren Peter Verstraeten en Deborah Dobson de taak gegeven vóór 18 november van dit jaar een koper voor Charles Vögele te vinden. In de tussentijd worden de activiteiten in België onder leiding van het lokale management van het bedrijf gewoon doorgezet. “De Belgische Raad van Bestuur is ervan overtuigd dat dit voor alle betrokkenen de beste aanpak is om Vögele een kans te bieden de activiteiten in België voort te zetten,” aldus het bedrijf in een verklaring.

Charles Vögele heeft in totaal 761 verkooppunten in landen als Zwitserland, Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Aan wie de Belgische tak wordt verkocht en wat er met de winkels gaat gebeuren, is nog onbekend.

Beeld: Charles Vögele

Charles Vogele
doorstart