• Home
  • Nieuws
  • Business
  • CEO Bpost vertrekt tijdens intern onderzoek naar mogelijke wanpraktijken

CEO Bpost vertrekt tijdens intern onderzoek naar mogelijke wanpraktijken

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Tirez zette al eerder een stap opzij als CEO. Beeld: Bpost

Dirk Tirez, CEO van het Belgische postbedrijf Bpost, gaat definitief weg bij het concern. Dat blijkt uit een persbericht van Bpost. Tirez vertrekt in de context van een lopend onderzoek bij Bpost naar mogelijke onregelmatigheden binnen het bedrijf. Het onderzoek heeft betrekking op de aanbesteding van de concessie voor de distributie van kranten in België.

Dat onderzoek loopt nog, maar de Raad van Bestuur hakte al enkele knopen door. De Raad besliste in overleg met Tirez om de samenwerking stop te zetten. Ook de samenwerking met twee andere personen binnen de Bpost-groep werd opgezegd, zo is in het persbericht te lezen. Om wie het gaat, wordt uit dat bericht niet duidelijk.

Tirez, die anderhalf jaar CEO was bij Bpost, deed eind oktober al een stap opzij naar aanleiding van het interne onderzoek. De exacte reden daarvoor werd destijds niet gemeld. De dagelijkse leiding werd tijdelijk overgedaan aan Henri de Romree en vervolgens aan Philippe Dartienne. Nu het vertrek van Tirez definitief is, gaat Bpost op zoek naar een nieuwe CEO, zo laat het bedrijf weten. Philippe Dartienne vervult voorlopig de rol van CEO ad interim.

Onderzoek naar Bpost loopt nog, aanwijzingen van schendingen gevonden

Bpost meldt dat het interne onderzoek tot nu toe ‘schending van de policy’s van de onderneming’ heeft blootgelegd, evenals ‘indicaties van schending van de toepasselijke wetgeving’. Het bedrijf zegt nauw samen te blijven werken met autoriteiten voor de verdere duur van het onderzoek. Ook Tirez zal aan het onderzoek blijven meewerken.

“We zien de ernst van de situatie in en beseffen dat het vertrouwen van onze klanten en medewerkers kan geschaad zijn door deze onthullingen,” aldus Audrey Hanard, voorzitter van de Raad van Bestuur, in het persbericht. “Maar het is precies om de waarden waar Bpost en zijn medewerkers voor staan te beschermen dat we vastberaden zijn om dit tot het bot uit te spitten.”

Bpost
Dirk Tirez