Het Italiaanse modehuis Roberto Cavalli onderhandelt met private equity firma Clessidra over de mogelijke verkoop van een meerderheidsbelang aan het fonds. Dat meldde Clessidra woensdag in een persbericht.

Cavalli was al maanden lang in gesprek met het Russische investeringsbedrijf VTB Capital en de verkoop van een meerderheidsbelang aan de investeringstak van de Russische VTB Bank zou dit najaar plaatsvinden. Volgens modevakblad WWD zou de crisis in Oekraïne en de daling van de roebel roet in het eten hebben gegooid en kon de verkoop derhalve niet doorgaan.

Het is niet de eerste keer dat Cavalli met Clessidra om de tafel zit. In 2009 strandden onderhandelingen tussen de twee bedrijven. Het is algemeen bekend dat Cavalli het meerdere malen niet eens kon worden met potentiële investeerders over de waarde van het bedrijf.

Volgens bronnen van WWD zou Cavalli mogelijk 90 procent van het bedrijf aan Clessidra willen verkopen. Mocht de verkoop doorgaan, dan zou Francesco Trapani, vice-voorzitter van Clessidra en voormalig voorzitter van LVMH's horloge- en sieradendivisie, CEO van Cavalli worden, terwijl Roberto Cavalli zelf aandeelhouder zou blijven. Men verwacht dat de overeenkomst begin 2015 zal worden getekend. Hoewel er niets bekend is over het bedrag, werd Cavalli in de onderhandelingen met VTB gewaardeerd op ruim 1 miljard dollar.

In 2013 rapporteerde Cavalli een omzet van 201 miljoen euro en een nettowinst van 159,000 euro. Resultaten voor de eerste helft van 2014 zijn nog niet bekend gemaakt.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN