CarréCouture failliet

Belgische luxe webwinkel CarréCouture is failliet. Het faillissement werd op 25 mei uitgesproken, aan een doorstart zou op dit moment gewerkt worden, aldus De Tijd.

Het faillissement heeft meerdere redenen, zo meldt De Tijd op basis van gesprekken met een ex-medewerker. De laatste druppel was het terugtrekken van aandeelhouder De Raekt die 25 procent in het bezit had en voor financiering van het platform zorgde. De familieholding van de Nederlandse Van Gansewinkel stopte begin dit jaar de geldstroom.

De Tijd meldt dat naast de financiering ook een goed businessplan en een vlug werktempo ontbraken. Het platform wilde een concurrent worden van luxeplatform Farfetch, maar door vertraging van de lancering en exclusieve samenwerkingen tussen retailers en Farfetch bleef het aantal winkeliers dat zich aansloot bij CarréCouture onder het vereiste niveau.

Luxeplatform CarréCouture failliet

Het platform dat vorig jaar lanceerde wilde een vooruitstrevend internationaal online shopping- en lifestyleplatform worden dat de consument centraal stelt in de online beleving. De luxe kleding wordt niet uit magazijnen verstuurt, maar vanuit de onafhankelijke modeboetieks die bij het platform zijn aangesloten. Klanten kunnen een stijlprofiel invullen waardoor ze alleen suggesties krijgen die bij hun kledingstijl aansluiten.

Naar verluidt wordt er nu gewerkt aan een doorstart met ondernemer Isabelle Dumortier van The Tutu Shop, aldus De Tijd. FashionUnited heeft contact gezocht met The Tutu Shop voor meer informatie.

Beeld:CarréCouture

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN