Famous Clothes, het moederbedrijf van outletketen Cameleon, heeft faillissement aangevraagd, zo meldt L’Echo. De managing director van het bedrijf, Augustin Wigny, geeft tegen de krant aan dat de organisatie alles heeft gedaan om een faillissementsaanvraag te ontwijken. “Het faillissement is geen keuze.”

Cameleon is een outletketten dat stockoverschotten van bekende merken verkoopt. Het bedrijf heeft twee vestigingen, in Woluwe en Genval.

In de zomer is nog gepoogd een gerechtelijke reorganisatieprocedure op te zetten in overleg met schuldeisers, maar ook dit is niet gelukt. Famous Clothes is zwaar getroffen door de eerste coronagolf, zo blijkt uit het verhaal van L’Echo. Het bedrijf heeft al een miljoenenschuld en het verlies liep in het boekjaar 2019 al op naar 700.000 euro.

Famous Clothes hoopt echter nog steeds het faillissement te kunnen ontwijken. Het bedrijf hoopt alsnog een herstelproject op te zetten wanneer een andere investeerder zich de komende weken meldt.

Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief! Voeg u toe aan een netwerk van ondernemers, CEO's, ontwerpers, inkopers en andere modeprofessionals die de FashionUnited nieuwsbrief al ontvangen.

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN