• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Camaïeu maakt toch een comeback

Camaïeu maakt toch een comeback

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Een winkel van Camaïeu. Credits: Denis Charlet/AFP

Frans merk Camaïeu schrijft toch een nieuw hoofdstuk. Het merk werd vorig jaar onder curatele geplaatst, geliquideerd en uiteindelijk werden de merkrechten overgenomen door modegroep Celio. Nu lijkt het erop dat Camaïeu een comeback gaat maken in september 2024.

Op de website van Camaïeu is alleen te lezen dat het bedrijf ‘een volgende communicatiebaas’ zoekt voor ‘het nieuwe verhaal vol met kleur’. Influencer Lena Situations, die tevens op de website van Camaïeu wordt aangehaald, deelt op social media dat Camaïeu een terugkeer plant in 2024.

De afgelopen jaren zijn voor Camaïeu hobbelig geweest. In 2020 wordt de Franse tak van Camaïeu overgenomen door Financière Immobilière Bordeaux (FIB), maar de Belgische tak wordt failliet verklaard. Een jaar na de overname gaat Camaïeu voor ‘minder tijdloos, meer fashion’ en voert het een transformatieplan uit. Echter blijkt in 2022 dat de geschiedenis zich herhaalt en het bedrijf wordt weer onder curatele geplaatst. Niet veel later wordt het bedrijf geliquideerd. Tijdens een faillissementsveiling begin december gaan de activa van Camaïeu onder de hamer en komt Celio als winnaar uit de bus.

Camaieu