Burberry houdt zich aan de belofte om een ​duurzaam en transparant merk te zijn. Marco Gobbetti, sinds juli 2016 directeur van het modehuis, heeft zich samen met acht andere invloedrijke Britse zakelijk leiders, waaronder Primark’s George Weston en HSBC's Stuart Gulliver, het Business Against Slavery Forum opgericht. Vorige week werd de eerste vergadering gehouden in de Londense privéclub Home House, voorgezeten door Amber Rudd, secretaris van de Britse regering.

Het forum benadrukt de urgentie om in de mode-industrie moderne slavernij aan te pakken. Volgens de International Labour Organisation worden er wereldwijd 40 miljoen mensen gedwongen te werken in kledingfabrieken die leveren aan de grootste highstreet- en modemerken.

Het forum wil een platform zijn voor andere bedrijven en helpen bij het traceren, aanpakken en voorkomen van slavernij in hun supply chain. Dit doen zij onder andere door de kwaliteit en de transparantie in de rapporten in het kader van de Modern Slavery Act te verbeteren. De zakelijk leiders zullen tweemaal per jaar bijeenkomen, maar zullen hun vertegenwoordigers vaker naar vergaderingen van het forum sturen.

Amber Rudd laat aan de Evening Standard weten: "De oprichters van het Business Against Slavery Forum hebben dapperheid getoond door samen te komen en dwangarbeid tegen te gaan én te erkennen dat het een probleem is dat in iedere supply chain kan ontstaan. Doordat zij hun expertise en ervaring over het identificeren en aanpakken van dwangarbeid delen met andere bedrijven, kan slavernij voorgoed de geschiedenisboeken in.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN