Burberry investeert in luxe lederwarenbedrijf van CF&P om verkoop lederwaren te stuwen

Het Britse modehuis Burberry heeft een deal gesloten voor de acquisitie van het Italiaanse specialistische luxe lederwarenbedrijf CF & P. Dit heeft Burberry middels een statement kenbaar gemaakt.

Het bericht leest dat medewerkers van CF & P, waaronder het team van vakmensen die al meer dan een decennium nauw samenwerkt met Burberry, na de voltooiing van de transactie later dit jaar, worden overgedragen aan het bedrijf. CF & P is gevestigd in Scandicci, Italië, een paar kilometer ten zuiden van Florence. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van luxe lederen handtassen en accessoires. Verdere details van de acquisitie, waaronder de aankoopsom, worden niet bekendgemaakt.

Marco Gobbetti, Chief Executive Officer van Burberry verklaart in de statement dat de acquisitie een belangrijke mijlpaal is voor de categorie lederwaren: “Met de aankoop creëren we een centrum van uitmuntendheid waar alle activiteiten van prototyping, productinnovatie, engineering en de coördinatie van de productie plaatsvindt. Dit geeft ons meer controle over de kwaliteit, kosten, levering en duurzaamheid van onze lederwaren."

Volgens modewebsite WWD is Burberry bezig zijn lederwarenproducten een boost te geven. De CEO zette afgelopen november zijn strategie voor het modebedrijf uiteen waaronder zijn plannen voor de categorie luxe lederwaren. Hij vertelde destijds aan WWD dat hij kansen zag het aanbod handtassen uit te breiden. Gobetti maakte ook kenbaar meer lederen accessoires en schoenen te willen produceren, zodat de consument zich van boven tot onder in Burberry kan kleden.

In maart 2017 werd Sabrina Bonesi aangesteld als de nieuwe design director voor lederen goederen en tassen. Deze functie werd speciaal voor Bonesi in het leven geroepen door voormalig creatief directeur Christopher Bailey .

Steeds meer luxe modehuizen, zoals Hermes en Gucci, willen hun productieketens onder controle krijgen. Eerder dit jaar opende Gucci Gucci Artlab; zijn nieuwe creatieve en innovatieve centrum in Casselina, Italië.. In het centrum wordt gefocust op industriële ambacht en experimenten voor lederen goederen en schoenen.

Beeld: Burberry

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN