• Home
  • Nieuws
  • Business
  • 'Bpost verlaagt prijzen tijdelijk met veertien procent, ondanks stijging kosten'

'Bpost verlaagt prijzen tijdelijk met veertien procent, ondanks stijging kosten'

Door Nora Veerman

loading...

Business

Het verzenden van een pakje naar een afhaalpunt is tijdelijk 61 cent goedkoper. Beeld: Bpost

De Belgische bezorgdienst Bpost verlaagt de prijzen voor het bezorgen van sommige pakjes tot 30 juni met veertien procent. Dat schrijft De Tijd op basis van een statement van Bpost. Die stap is opvallend, gezien de prijzen voor de meeste andere goederen en diensten momenteel stijgen. Dat geldt ook voor de kostprijzen van Bpost, waaronder die van loon en energie.

De prijsverlaging geldt alleen voor particuliere klanten, en dan nog alleen voor pakketten ‘waarbij het label online is aangekocht en die naar afhaalpunten worden verzonden’, aldus Laura Cerrada Crespo, woordvoerder bij Bpost, tegenover De Tijd. Klanten betaalden daarvoor eerst 4,40 euro. Nu is dat tijdelijk 3,79 euro.

Wat de aanleiding is voor de prijsverlaging, is niet zeker. De Tijd suggereert dat de prijsverlaging voor het beursgenoteerde Bpost een manier zou kunnen zijn om weer meer pakjes verstuurd te krijgen na een daling in de omzet, maar dat werd door Bpost zelf niet bevestigd. Tegelijkertijd lijkt het erop dat Bpost met deze zet probeert te concurreren met Mondial Relay, aldus De Tijd. Die bezorger vraagt momenteel 3,75 euro om een pakje naar een afhaalpunt te verzenden.

Bpost