• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Bpost investeert met nieuw fulfilment center opnieuw in e-commerce

Bpost investeert met nieuw fulfilment center opnieuw in e-commerce

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Bpost Group/Active Ants

Bpost Group verwacht een verdere stijging in de pakjesmarkt in België. Om deze trend het hoofd te bieden, heeft Active Ants, de dochteronderneming van Bpost Group een nieuwe fulfilment center in gebruik genomen die zich focust op e-commerce logistiek, aldus het persbericht. Dit najaar wordt nog een extra fulfilment center van Bpost group geopend in Duitsland.

Het E-fulfilment center, zoals Bpost Group het noemt in het persbericht, telt 10.000 vierkante meter. In het centrum worden vijftig robots ingezet waaronder twintig speciale opslagrobots. De robots hergebruiken hun eigen energie waardoor het elektrisch verbruik minimaal is, aldus het persbericht.

“De opslag, het order-picking, het verpakken en het sorteren zijn dus volledig geautomatiseerd. Voor het order-picken werken medewerkers efficiënt samen met robots. De retourstroom en de ontvangst van goederen blijven handmatige processen, ” aldus Jeroen Dekker, managing partner bij Active Ants, in het persbericht. “Deze mechanisering zorgt voor een efficiëntie, een hoge kwaliteit en een prettige werkomgeving voor onze medewerkers. De opzet is uniek in de wereld.”

Bpost
bpost group