• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Bpost heeft ‘volste vertrouwen in audit’

Bpost heeft ‘volste vertrouwen in audit’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld via Bpost

Bpost heeft gereageerd op media-berichten die dit weekend naar buiten kwamen over onder andere familie- en vriendschapsbanden die het verloop van de audit die wordt uitgevoerd bij de post- en pakketbezorger gehinderd zouden hebben. Bpost geeft in een statement aan onder andere nieuwsbureau Belga aan ‘het volste vertrouwen’ te hebben in de audit naar de aanbesteding van de persconcessie.

Dit weekend schreef krant De Tijd dat familie- en vriendschapsbanden een objectief verloop van de audit gehinderd zouden hebben. Het onderzoeksteam werd ondersteund door externe adviseurs, twee advocatenbureaus en een it-forensisch consultant, aldus de Tijd. De advocatenkantoren zijn Jones Day en Eubelius. De Tijd schrijft dat Eubelius als sinds 2015 op de krantenconcessie voor Bpost werkt en bij Jones Day is er sprake van een familieband. De partner die het dossier overzag is de schoonbroer van de directeur regelgeving bij Bpost.

Bpost geeft in het statement in handen van Belga aan dat er rekening is gehouden met ‘de familiale of amicale relaties tussen betrokken personen, die van bij aanvang bekend waren en waarover steeds transparant is gecommuniceerd, opdat in volstrekte objectiviteit kon worden gewerkt.

Bpost