• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Bijna 23 procent meer starters in detailhandel in 2020

Bijna 23 procent meer starters in detailhandel in 2020

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

België kreeg er in 2020 ruim 100.000 nieuwe bedrijven bij. Met 106.788 nieuwe bedrijven betekent het een kleine toename van het aantal starters in vergelijking met 2019. Opvallend is het grote aantal starters in de detailhandel, zo meldt Unizo op basis van de Startersatlas 2021.

In 2020 waren er 22,6 procent meer starters in de detailhandel, zo blijkt uit de cijfers. “Die groei vinden we echter vooral terug in bijna een verdubbeling van het aantal starters in e-commerce,” zo duidt Eric van den Boele, Research & Development directeur bij Graydon, in het persbericht. Graydon is samen met Unizo en UCM verantwoordelijk voor de Startersatlas. “We zien hier dat de crisis tot op zekere hoogte een nieuw en modern ondernemerschap stimuleert. De crisis baart vernieuwing en creativiteit. De weg richting digitalisering lijkt definitief ingeslagen. UIteindelijk zal blijken dat ondernemers zelf keuzes maken en de weg richting toekomst bepalen. De kracht tot ondernemen en overleven komt vanuit het creatief ondernemerschap zelf.”

Wanneer het aandeel van starters wordt gecombineerd wordt met de bedrijven die in 2020 zijn gestopt, komt België uit op een ondernemers populatie die 2,6 procent hoger ligt dan in 2019.

startersatlas
UNIZO