• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Bijgesteld: Belgische economie krimpt dit jaar minder hard dan verwacht

Bijgesteld: Belgische economie krimpt dit jaar minder hard dan verwacht

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Eerder dit jaar meldde het Federaal Planbureau nog dat de Belgische economie dit jaar met 10,6 procent zou krimpen. Deze prognose is nu bijgesteld naar 7,4 procent, zo laat het Planbureau in een persbericht weten.

“Op basis van recente gegevens is de economische schade in de meeste eurolanden in de eerste helft van dit jaar minder omvangrijk gebleken dan geschat in de junivooruitzichten,” aldus het bericht. Het bureau geeft wel aan dat heropflakkeringen van het virus het vertrouwen afremmen en wordt de dynamiek van het economisch herstel enigszins afgeremd. De prognose voor het herstel in 2021 is dan ook aangepast. In eerste instantie verwachtte het Planbureau een herstel van 8,2 procent in de juniraming, maar heeft dit nu bijgesteld naar 6,5 procent.

De voorspelling die het Federaal Planbureau nu doet gaat er wel vanuit dat het herstel van de economie in het binnen- en buitenland niet in het gedrang komt door nieuwe omvangrijke inperkingsmaatregelen. “De evolutie van de pandemie blijft echter een bron van onzekerheid voor ondernemingen en consumenten,” aldus het bericht.

Coronavirus
federaal planbureau