Bestseller groothandel platform FashionTrade krijgt kapitaalinjectie van Zalando

Online gigant Zalando en Deense modewinkelier Bestseller United, van merken Vero Moda en Jack & Jones, hebben een joint venture gesloten voor modegroothandel FashionTrade.com. Zalando bezit nu de helft van de aandelen, de som van de deal is niet bekend gemaakt. De overeenkomst betekent een kapitaalinjectie, zo laat een woordvoerder van het digitale groothandelsplatform aan FashionUnited weten.

“Deze joint venture kent zijn oorsprong in een visie om de mode groothandel te digitaliseren, en we zijn trots dat FashionTrade.com aan de wieg staat van deze verandering. Bestseller United heeft ongelofelijke steun en expertise aangeboden de afgelopen twee jaar toen wij ons bedrijf lanceerden. We zijn verheugd dat we nu de kans hebben om de wereldwijde kennis en ervaring van Zalando kunnen toepassen,” zegt Pernille Geneser, CEO van FashionTrade.com. “Deze investering maakt het voor ons mogelijke om nieuwe digitale oplossingen te blijven ontwikkelen waardoor modemerken en retailers hun bedrijf efficiënter kunnen laten groeien,” aldus Geneser.

Bestseller heeft de helft van de aandelen overgedragen aan Zalando. De Duitse e-tailer investeert daarnaast ook een geldsom dat zal dienen als groeikapitaal. Om welk bedrag het precies gaat, is niet bekendgemaakt. FashionTrade.com, een virtuele showroom waar retailers en merken contact kunnen leggen en inkopen kunnen doen, zal blijven opereren zoals voorheen. Het platform is twee maanden live en inmiddels hebben 40 merken zich al aangesloten bij het platform. Nog zo'n 200 merken worden binnenkort toegevoegd, meldt een woordvoerder van FashionTrade. Het platform is toegankelijk voor merken en retailers wereldwijd.

Bestseller groothandel platform FashionTrade krijgt kapitaalinjectie van Zalando

Zalando mede-eigenaar FashionTrade dankzij joint venture

Zalando ziet veel potentie in het concept van FashionTrade.com. “De koop en verkoopprocessen in de mode industrie zijn nog heel erg afhankelijk van niet-geautomatiseerde handelingen,” aldus CEO van Zalando, David Schneider, in een persbericht. “Dankzij investeringen in deze slimme aanpak, wordt het mogelijk gemaakt voor de wereldwijde B2B modemarkt om gebruik te maken van de potentie van digitalisatie en technologie.” Daar voegt Schneider nog aan toe dat de investering volledig aansluit bij de strategie van Zalando om verschillende spelers in de mode industrie samen te brengen.

FashionTrade: digitaal groothandelsplatform voor merken en retailers

FashionTrade.com werd in 2015 opgericht als digitaal groothandelsplatform waar producenten en winkelketens worden samengebracht. Het bedrijf werd opgericht met hulp van Bestseller United, het moederbedrijf van onder andere Vero Moda en Jack & Jones, en is sinds de oprichting met het hoofdkantoor gevestigd in Amsterdam.

Bestseller groothandel platform FashionTrade krijgt kapitaalinjectie van Zalando

Het platform functioneert als online handelsplaats en streeft ernaar om de efficiëntie van retailers en modemerken te verhogen. FashionTrade.com gelooft dat de groothandel nog niet profiteer van alle technologieën die op dit moment beschikbaar zijn. Via het platform kunnen retailers en merken een eigen profiel aanmaken, contact met elkaar zoeken en inkopen.

Het is een tweede samenwerking voor Zalando en Bestseller. De twee partijen haalden eerder deze maand de mode media krantenkoppen toen Zalando tijdens het persevent in Berlijn bekend maakte logistiek partner te worden voor Bestseller. Zalando gaat de bezorging van bestellingen van de Deense groep regelen.

Lees hier meer: Zalando gaat bezorging van andere partijen regelen

Beeld: FashionTrade.com

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN