Bestseller eigenaar investeert in occasionwearmerk Ivy & Oak

Het Berlijnse damesmodemerk Ivy & Oak heeft 5 miljoen euro opgehaald in een financieringsronde, zo is bekendgemaakt middels een persbericht. Hoofdinvesteerder is Brightfolk A/S, een investeringsmaatschappij die tot dezelfde groep van bedrijven behoort als Bestseller A/S van de Deense retail miljardair Anders Holch Povlsen (CEO en eigenaar van de Bestseller modegroep). Een andere investeerder is de Duitse ondernemer en ecommerce pionier, Stephan Schambach, zo is de persverklaring te lezen.

Het damesmodemerk is van plan het nieuw verworven kapitaal te gebruiken 'voor de ontwikkeling van een geavanceerd omnichannel-model, assortimentsuitbreiding, vergroting van de naamsbekendheid en het investeren in het verduurzamen van de supply chain', zo is het persbericht te lezen. Tevens wil Ivy & Oak het geld gebruiken om te investeren in het verduurzamen van de waardeketen.

Ivy & Oak haalt 5 miljoen euro groeigeld op

Ivy & Oak werd opgericht in mei 2016 door Caroline von Stieglitz (oprichter en managing director) en Christopher Deckert (mede-oprichter en managing director). Ivy & Oak brengt twee collecties per jaar uit. De collectie bestaat uit dameskleding en bruidsmode, waarvan avond- en trouwjurken de belangrijkste producten zijn. De occasionwear kost tussen de 140 en 290 euro.

Het bedrijf is actief in 28 landen via de online shop en 'premium retailers', zo is op de Ivy & Oak website te lezen. De collectie is ook verkrijgbaar via 'digitale marktplaatsen' als Zalando en About You. Ivy & Oak heeft ook een eigen winkel in thuisstad Berlijn. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Berlijn, heeft momenteel 35 werknemers in dienst.

Ivy & Oak verwacht in het tweede volledige jaar na de lancering, een netto-omzet te genereren van 10 miljoen euro.

Foto’s: Ivy & Oak

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN