• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Bench staakt Duitse activiteiten, 14 winkels sluiten

Bench staakt Duitse activiteiten, 14 winkels sluiten

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Twee weken na de verkoop van de handelsmerkrechten van het Britse modebedrijf Bench Ltd, wordt het einde van de Duitse bedrijven aangekondigd. Bench International Retail GmbH (BIRG), eigenaar van Bench-winkels in Duitsland, Oostenrijk en Nederland, zal de activiteiten staken. Midden augustus sluiten alle 14 filialen. Zo maakt insolventiebeheerder Rolf G. Pohlmann middels een persbericht bekend.

De vooruitzichten voor de Duitse activiteiten van Bench hingen sterk af van het verkoopproces van het noodlijdende Britse moederbedrijf Bench Ltd. Begin juli dit jaar verwierf het Amerikaanse investeringsberdrijf Gordon Brothers het merk en de intellectuele eigendomsrechten van Bench. Volgens het persbericht heeft insolventiebeheerder Rolf G. Pohlmann (van advocatenkantoor Pohlmann Hofmann in München) na de verkoop onmiddellijk contact opgenomen met het investeringskantoor om te controleren of zij geïnteresseerd waren in een overname van het winkelnetwerk. De nieuwe investeerder heeft volgens Pohlmann geen interesse in de administratieve eenheden en ook niet in het kantorennetwerk. De sluiting was ook te wijten aan de lage voorraadniveaus in de winkels.

De getroffen honderd werknemers in de winkels ontvingen deze week hun ontslag. Bijna honderd werknemers van de Duitse administratieve eenheid, Bench International GmbH (BIG), hebben reeds een opzegging aangekondigd.

In Nederland had Bench een Outlet-winkel in Roermond.

Bench werd in 1989 in Manchester opgericht en had bijna 30 jaar een plaats op de Britse modemarkt. Het bedrijf had winkels in meer dan twintig landen in Europa en Noord-Amerika. In 2011 genereerde het merk ongeveer 150 miljoen ponden (168 miljoen euro) aan omzet. Sinds dat jaar heeft het modebedrijf moeite zijn marktpositie te behouden. In april 2018 werd surseance van betaling aangevraagd. In mei 2018 verwierf het Amerikaanse investerings- en adviesbureau Gordon Brothers de intellectuele eigendomsrechten van het merk. Toen liet de nieuwe eigenaar al weten zich te focussen op het herstel van het merk op de Europese en Amerikaanse e-commerce markt.

Beeld: Bench

Bench
Bench International Retail GmbH
Bench Ltd
Gordon Brothers