Belgische tak 3Suisses failliet verklaard

De Belgische tak van de Franse webwinkel 3Suisses is failliet verklaard door de rechtbank van koophandel in Doornik. Een curator gaat op zoek naar een overnamekandidaat, schrijven diverse media, waaronder De Tijd.

Het voormalige postorderbedrijf 3Suisses werd vorig jaar overgenomen door de Franse e-commercegroep Domoti. Volgens L’Echo heeft Domoti besloten om de handdoek in de ring te gooien vanwege een rampzalige start van de zomersolden. Waar de verkopen al langer dalen en de soldenperiode voor een impuls moest zorgen, kochten consumenten juist 30 procent minder dan in het jaar ervoor.

3Suisses verkocht in 2016 voor nog maar 15 miljoen euro aan producten. De webwinkel boekte in dat jaar een verlies van 2 miljoen euro, meldt De Tijd. Bij de Belgische tak werkten 18 mensen. Wat er met hen gaat gebeuren, is nog onbekend. De webshop is vooralsnog online.

3Suisses stond vorige eeuw bekend om zijn papieren catalogussen. Het businessmodel raakte steeds meer achterhaald met de opkomst van e-commerce. Het bedrijf werd in 2014 overgenomen door de Duitse Otto-groep, maar omdat de webshop niet de verwachte resultaten behaalde, werd 3Suisses verkocht aan Domoti. Die organisatie beschikt over webshops als Becquet (linnengoed) en Temps L (vrijetijdsaccessoires).

Beeld: 3Suisses homepagina screenshot

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN