• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Belgische regering verlengt steunpakket tot eind juni

Belgische regering verlengt steunpakket tot eind juni

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het bestaande steunpakket wordt verlengd tot eind juni en zelfs aangevuld, zo blijkt op vrijdagmiddag. De verlening van de huidige steunmaatregelen kost ongeveer 2 miljard euro.

De verlenging gaat dus op voor het corona-overbruggingsrecht, het systeem voor tijdelijke werkloosheid vanwege overmacht, de moratoria op kredieten, de uitstel van betaling van belastingen en de vennootschapsbijdrage en de fiscale vrijstellingen. Ondernemersorganisatie Unizo reageert in een persbericht verheugt op de aankondiging: “De regering geeft hier een krachtig signaal én gehoor aan onze actie ‘laat onze ondernemers niet los’,” aldus Danny van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo.

Ook zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd. Zo zullen verhuurders die handelshuur kwijtschelden gebruik kunnen maken van een belastingvermindering. “Hiermee wordt een extra stimulans ingevoerd om gebruik te maken van de Vlaamse huurlening, waarvoor de goodwill van de verhuurder cruciaal is,” aldus Van Assche in het statement. Daarnaast wordt ook de taxshelter tot eind augustus weer ingevoerd, een tijdelijke belastingvermindering van 20 procent. Ook de betaling van de decembervoorschotten van 2020 op de btw en de bedrijfsvoorheffing worden geschrapt.

Coronavirus
Lockdown
steunpakket