• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Belgische optiekketens krijgen eigen brancheorganisatie: Fedoptica

Belgische optiekketens krijgen eigen brancheorganisatie: Fedoptica

Door Eugenia Melissen Ferrer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Foto: Dominika Roseclay /Pexels

In een persbericht kondigt Comeos, de Belgische federatie voor handel en diensten, de oprichting van Fedoptica aan. Fedoptica zal de Belgische optiekketens vertegenwoordigen. De bovengenoemde ketens verkopen, herstellen en onderhouden optische instrumenten zoals brillen en contactlenzen. Ook verlenen ze oogzorg via hun eigen optiekzaken of franchises. Samen vormen ze ze meer dan de helft van de Belgische optiekmarkt.

De oprichters van Fedoptica zijn brillenketen Hans Anders België, de internationale keten van opticiens Pearle en Alain Afflelou van de Afflelou Group, een van de Europese leiders in de franchise van optische apparatuur en hoorapparaten. De bedrijven Qualias en Optimut maken ook deel uit van Fedoptica. Onder voorzitterschap van Johan Van der Straeten (Pearle) zal Fedoptica zich inzetten voor de professionele belangen van de optiekketens en deze kenbaar maken bij officiële instanties zoals het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV). Het doel is om iedereen toegankelijke en betaalbare oogzorg te bieden.

De leden van Fedoptica zijn verantwoordelijk voor het geven van werk aan de helft van de Belgische optieksector. Alle leden van Fedoptica zijn geregistreerd bij het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG). Dit is een extra kwaliteitsgarantie voor de consument.

Belgie
Fedoptica