• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Belgische modeketens Cassis en Paprika vragen bescherming tegen schuldeisers’

‘Belgische modeketens Cassis en Paprika vragen bescherming tegen schuldeisers’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Archiefbeeld van Paprika (2018)

Belgische modeketens Paprika en Cassis hebben naar verluidt bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Het nieuws wordt gemeld door L-Post en RetailDetail. Het bedrijf zelf heeft nog niet over de eventuele procedure gecommuniceerd. De gerechterlijke reorganisatieprocedure is ingediend bij de ondernemingsrechtbank van Waals-Brabant.

Het nieuws komt enigszins onverwacht aangezien de twee merken in de zomer van 2023 nog een kapitaalinjectie kregen. Het nieuwe kapitaal zou ingezet worden voor de Europese ambities en het versterken van de positie in de plussize markt. Het geld werd opgehaald bij investeringsfonds Wallonie Entreprendre en bij bestaande aandeelhouders Jacques Hayez en Mitiska. Wallonie Entreprendre is hiermee een van de drie grote aandeelhouders geworden, maar heeft geen meerderheidsbelang.

De merken hebben samen 75 winkels in België en Luxemburg en 25 in Nederland. Ook is het actief in Frankrijk en Duitsland, met het nieuwe kapitaal wilden de merken verder inzetten op deze markten. Het aantal winkels in België en Nederland zou gelijk moeten blijven.

Cassis
Paprika