Belgische McGregor en Gaastra zoeken koper voor winkels

De Belgische Rechtbank van Koophandel heeft groen licht gegeven voor een reorganisatie van McGregor en Gaastra. Een gerechtsmandataris, die is aangesteld door de rechtbank, gaat de komende weken kandidaat-kopers zoeken voor de Belgische winkels.

De winkelketens hadden zelf een verzoekschrift ingediend tot een gerechtelijke reorganisatie van de retailactiviteiten in België. “Het modehuis verkrijgt hiermee ademruimte om een doorstart van de winkelketens McGregor en Gaastra mogelijk te maken,” laat McGregor Group België in een persbericht weten.

Het modehuis in België nam al eerdere belangrijke herstructureringsmaatregelen (waarbij een aantal winkels werd gesloten), maar ‘om de toekomst van de onderneming veilig te stellen is een ingrijpendere reorganisatie nodig’. De gerechtelijke reorganisatie heeft alleen betrekking op de fysieke verkooppunten. In de tussentijd zullen de winkels gewoon open blijven.

"Wij hopen op een doorstart voor een zo groot mogelijk aantal personeelsleden en winkels", stelt de Belgische CEO Kris Van de Mierop in een statement. "Wij zullen dan ook samen met de gerechtsmandataris alles in het werk stellen om geschikte kandidaat-kopers te zoeken. We informeren eveneens bij onze huidige moedervennootschap omtrent de overname van bepaalde activiteiten.

Belgische McGregor en Gaastra zoeken koper voor winkels

Groen licht voor reorganisatie Belgische McGregor en Gaastra

De Belgische tak van McGregor, met 20 winkels en 3 outlets onder zijn hoede, heeft het al tijden zwaar. Door veranderend consumentengedrag staat de omzet al enige tijd onder druk. Steeds meer klanten doen hun aankopen immer online. Dat heeft nadelige gevolgen voor de winkels van Gaastra en McGregor. McGregor Group België benadrukt overigens dat de online omzet bij Gaastra en McGregor in het afgelopen halfjaar met 24 procent is gestegen.

Van de Mierop: “Wij geloven in de toekomst van onze fysieke winkels. De consument wordt steeds veeleisender, maar het is aan ons om daar op in te spelen door de inzet van moderne technologieën en het verhogen van de shopbeleving."

Beeld: McGregor website