‘Belgische koper voor Hema’

Hema is strategische opties aan het onderzoeken, waaronder een verkoop van het bedrijf, zo werd vorig jaar door de keten gemeld. Volgens bronnen uit de financiële sector en de retailbranche is nu een verkoop op handen, zo meldt De Telegraaf. Het Nederlandse warenhuis zou in Belgische handen komen.

Het zou gaan om de Brusselse investeerder Core Equity Holding. Het bedrijf bestaat sinds vorig jaar en deed in maart dit jaar de eerste aankoop, Id Verde, een bedrijf dat landschap constructie projecten leidt. Op de website meldt het holdingbedrijf dat ze kiezen voor langetermijn investeringen.

Begin april meldde het Financieele Dagblad (FD) nog dat de onderhandelingen tussen Hema en twee potentiële kopers, Clayton Dubilier & Rice en een consortium van Gilde en Alpinvest, op een laag pitje stonden. Beide partijen zouden niet onder de indruk zijn van het herstel van de winkelketen en vrezen voor de opkomst van keten zoals de Action. Ook had een van de potentiële kopers volgens het FD moeite met de financieringsstructuur.

‘Hema over in Belgische handen’

Tussen Core Equity Holding en Hema zou al een mondeling akkoord zijn over de hoofdlijnen, zo melden twee bronnen tegen de Telegraaf. De andere twee bronnen voegen daar aan toe dat het nog wel een paar weken kan duren voordat een handtekening wordt gezet onder de deal. Begin april meldde een woordvoerder van Hema nog tegen het FD dat aan het begin van de zomer een update verwacht kan worden over het proces. Een woordvoerder van Hema meldt tegen FashionUnited dat de strategische opties bij Hema worden onderzocht. “Zolang dat proces loopt, zullen wij geen inhoudelijke mededelingen doen.”

Lion Capital, de huidige eigenaar van Hema, zette de keten al twee keer eerder in de verkoop. In 2011 en 2014 liepen de pogingen uit op niks. Vorig jaar in september werd gemeld dat strategische opties onderzocht worden, waaronder een verkoop.

Beeld: Hema corporate website

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN