• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Belgische babyzaak Dreambaby gaat ook tweedehands items verkopen

Belgische babyzaak Dreambaby gaat ook tweedehands items verkopen

Door Esmee Blaazer

21 apr. 2022

Business

Facebook Dreambaby

Dreambaby, de babyspeciaalzaak van Colruyt Group, is in zes winkels gestart met de verkoop van tweedehands babyspullen, zo heeft het bedrijf eerder deze week bekendgemaakt middels een persbericht. Het is naar eigen zeggen de eerste Belgische babyretailer die de verkoop van nieuwe en tweedehands items combineert.

Het bedrijf zal de wederverkoop van tweedehands babyspullen faciliteren. Wie items voor resale wil inleveren maakt online een afspraak voor het inleveren van spullen bij een winkelpunt. Consumenten kunnen ook producten inleveren die oorspronkelijk niet door Dreambaby zijn verkocht. Ingeleverde items worden door het personeel gecontroleerd op zichtbare gebreken en netheid en gefotografeerd. De items worden te koop aangeboden via tweedehands.dreambaby.be. De verkoper bepaalt zelf de verkooprijs. Dreambaby rekent een kleine service fee voor de verkoop, al wordt deze niet in het persbericht gespecificeerd.

Dieter Struye, directeur non-food bij Colruyt Group zegt: “Ook met onverkochte producten gaan we slim om. Producten die na zes weken niet zijn verkocht worden ofwel vier weken voor een lagere prijs aangeboden, of weer opgehaald, of kunnen gedoneerd worden aan een goed doel. Dat wordt in Franstalig België het Rode Kruis, in Merksem Moeders voor Moeders, in Bree PRAGT en in Gent Babynest. We zijn nog actief op zoek naar bijkomende goede doelen zodat we met elke winkel een lokaal initiatief kunnen steunen.”

Het bedrijf start met de tweedehands service in zes filialen, te weten Denderleeuw, Merksem, Gent, Namen, Doornik en Bree. "Zodra alles goed is uitgerold, wordt de service uitgebreid," aldus Colruyt Group in het bericht. "De expertise voor dit project komt van de voormalige NewStory, dat binnen Colruyt Group al tweedehands baby- en kinderartikelen verkocht," zo stelt het bedrijf.

Dreambaby heeft dertig winkels in België. Bij het bedrijf worden allerlei babyspullen van bekende merken zoals Z8, Cottonbaby, Lodger, Maxi-Cosi, Naïf, Name It, Noppies, Jollein, Puckababy, Weleda en Vtech verkocht.

Baby
dreambaby
Tweedehands