• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Batavia Stad Fashion Outlet ziet omzet 15 procent toenemen

Batavia Stad Fashion Outlet ziet omzet 15 procent toenemen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

In 2017 is de omzet van Batavia Stad Fashion Outlet met 15 procent toegenomen, zo meldt het bedrijf in een persbericht. De bezoekersaantallen namen eveneens toe met 15 procent, aldus het bedrijf.

Het afgelopen jaar voegde het outlet centre 40 nieuwe winkels toe van onder andere G-Star, Fred de la Bretonière, Samsonite, WMF en Marlies Dekkers. In totaal heet Batavia Stad Fashion Outlet 150 winkels. “Batavia Stad Fashion is trots het derde centrum te zijn, op ri van de elf outletcentra die door VIA Outlets zijn gemoderniseerd en/of uitgebreid in het afgelopen vier jaar,” aldus directeur Patrick Jansen. “De aanpassing heeft zich duidelijk vertaald in een toename van het aantal bezoekers en een stijging van de omzet. Met een totale omzetstijging van 15 procent, of acht procent bij gelijk aantal winkels, scoren we ver boven de 4,2 procent groei die de detailhandel in Nederland in 2017 realiseerde.”

De afgelopen jaren ziet de outlet elk jaar de bezoekersaantallen en de omzet toenemen. Naast het gros van Nederlandse bezoekers, meldt het bedrijf dat de Chinese consumenten ook het outlet centrum weten te vinden vanwege het tax free shoppen. Dit segment nam het afgelopen jaar toe met 20 procent toe, aldus het persbericht.

Beeld: Batavia Stad Fashion Outlet

Batavia Stad Fashion Outlet