De B32 groep, met winkelformules Open32 en Blue32 en de eigen merken Silver Creek en Madness, zag hun brutowinst in 2016 flink groeien. Behaalde het bedrijf in 2015 nog 9 ton winst, in 2016 was dit 2,2 miljoen. Dit blijkt uit de jaarrekening die het moederbedrijf heeft gepubliceerd.

De hoge winst voor het modeconcern is een gevolg van de omzetstijging (48,5 miljoen) en een slimmere manier van inkopen doen.

Tijdens het afgelopen boekjaar telde de B32 groep in totaal 67 verkooppunten. Naast winkels van de multibrand keten Open32 exploiteert het concern ook een filiaal onder de naam Blue32 in Eindhoven en Apeldoorn. Daarnaast heeft het winkels in Duitsland en België.

In 2015 werd B32 eigendom van het Utrechtse Varova (die ook Sissy Boy in zijn portfolio heeft). Afgelopen november werden de Varova-fondsen overgenomen door Standard Investment. Varova hield als investeringsmaatschappij op te bestaan maar blijft wel aandeelhouder in de groep. Varova Fashion heeft hierbij een andere naam gekregen en gaat verder als Brand Retail Group.

Open32 is een multibrand retailketen met zestig winkels die grotendeels buiten de Randstad zijn gevestigd. Het eerste filiaal werd in 1973 in Arnhem geopend door Bas Koijck. Twaalf jaar geleden werd een naamsverandering doorgevoerd en de voormalig Boetiek32 winkels omgedoopt tot Open32. De keten verkoopt jeans en casual kleding van merken als G-Star, Replay, Vero Moda en Diesel.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN