• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Authentic Brands Group verkoopt belang, stelt beursgang uit

Authentic Brands Group verkoopt belang, stelt beursgang uit

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Bild: Reebok x Daniel Moon / Reebok

Modegroep Authentic Brands Group (ABG) heeft aangekondigd dat het nieuwe investeerders aan boord haalt. CVC Capital en HPS Investment Partners hebben samen met een groot deel van de huidige aandeelhouders een overeenkomst getekend om een substantieel aandeel van de belangen van het bedrijf over te nemen, zo blijkt uit een persbericht.

Door de transactie heeft ABG nu een waarde van 12,7 miljard dollar, omgerekend 11,2 miljard euro. De overeenkomst heeft als doel Authentic Brands Group te ondersteunen ‘in de volgende fase van wereldwijde groei’, aldus het bericht. Het portfolio van de groep werd recentelijk nog uitgebreid met de overname van sportmerk Reebok. De groep heeft op dit moment al meer dan 30 merken in het portfolio.

BlackRock Long Term Private Capital blijft de positie van grootste aandeelhouder behouden, zo blijkt uit het bericht. Ook Simon, General Atlantic, Leonard Green & Partners, GIC, Brookfield, Lion Capital, Jasper Ridge Partners en Shaquille O’Neal blijven hun aandelenpositie behouden in het bedrijf, aldus het bericht.

Tegen WWD voegt CEO Jamie Salter nog toe dat het bedrijf de beursgang van Authentic Brands Group uitstelt. Naar verwachting zal deze nu in 2023 of 2024 plaatsvinden.

ABG
Authentic Brands Group