• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Australische tak G-Star Raw vraagt uitstel van betaling aan
Australische tak G-Star Raw vraagt uitstel van betaling aan

Business |UPDATE

Australische tak G-Star Raw vraagt uitstel van betaling aan

Door Caitlyn Terra

18 mei 2020

G-Star Raw heeft in Australië uitstel van betaling aangevraagd, bevestigt een woordvoerder schriftelijk aan FashionUnited. Officieel heeft het bedrijf in Australië een ‘voluntary administration’ aangevraagd voor G-Star Australia Pty Ltd.

“De Australische retailmarkt was al een langere tijd lastig; de combinatie van aanhoudende verwoestende bosbranden maar vooral de gevolgen van Covid-19 hebben onze business in Australië verder verslechterd,” aldus de woordvoerder. “ In het huidige retailklimaar, waarin G-Star wereldwijd flink geraakt wordt door Covid-19, is het van groot belang om te onderzoeken wat de juiste investeringen en focus regio’s zijn om zo goed mogelijk deze crisis te doorstaan.” Het bedrijf geeft aan alle opties zorgvuldig te hebben afgewogen, en uiteindelijk te kiezen voor een voluntary administration.” We zullen ons de komende tijd nog meer richten op onze grootste markten (zoals Nederland en Duitsland). Hier zien we veel potentie om onze business weer te versterken na de flinke impact van Covid-19.”

Het gaat om G-Star Australia Pty Ltd, aldus het nieuwsplatform. Volgens een nieuwsplatform, Australian Financial Review, had G-Star geen significante schulden voordat het uitstel van betaling aanvroeg.

G-Star heeft 57 winkels in Australië op dit moment.