• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Asics Corp. benoemt nieuwe voorzitter en CEO, en nieuwe COO

Asics Corp. benoemt nieuwe voorzitter en CEO, en nieuwe COO

Door Emilie van Kinschot

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Asics hoofdkantoor Credits: Asics

Het internationale sport- en lifestylemerk Asics Corporation heeft aangekondigd in een persbericht dat er enkele veranderingen in het leiderschap zullen plaatsvinden, waaronder de benoeming van Mitsuyuki Tominaga als de nieuwe president en chief operating officer (COO), per 1 januari 2024.

Tominaga werkt al sinds 2018 bij het bedrijf en heeft een rijk CV. Zo werkte hij eerder bij Works Applications America, SAP Japan en IBM Japan.

De herschikking van het management houdt ook in dat Motoi Oyama opnieuw wordt benoemd. Oyama, momenteel in de positie van voorzitter en directeur, zal nu de functie van senior adviseur en directeur op zich nemen.

Andere belangrijke wijzigingen in de leiderschapstructuur omvatten de overgang van Yasuhito Hirota, momenteel president, CEO en COO, naar de rol van voorzitter en CEO, waarbij hij tevens optreedt als vertegenwoordigend directeur.

“Deze benoemingen zijn bedoeld om een nieuw managementteam samen te stellen dat Asics verder kan ontwikkelen in het licht van de drastische veranderingen in de bedrijfsomgeving”, zegt Hirota in het persbericht. “Zo kan Asics haar doel bereiken: een wereld waarin iedereen zijn hele leven lang kan sporten en bewegen en zowel geestelijk als lichamelijk in goede gezondheid kan blijven leven.”

Asics
Asics Corporation