Arnault familie vergroot aandeel in Christian Dior SE

De Arnault Family Group heeft hun aandeel in de Christian Dior Holding SE vergroot, aldus nieuwsbureau AFP. De familie heeft nu 94.22 procent van de aandelen in bezit.

De familie vergrootte hun aandeel van 74.08 procent tot 94.22 procent. De groep kocht 36,3 miljoen aandelen tegen een bedrag van 6,25 miljard euro en in ruil voor aandelen van luxe groep Hermès.

De Christian Dior SE holding is een van de grootste aandeelhouders van luxe groep LVMH. Eerder dit jaar kocht de Arnault familie de resterende aandelen van Christian Dior Couture die het nog niet in bezit had. Ook deze aankoop is een onderdeel van het plan van LVMH-topman Bernard Arnault om LVMH beter te structureren.

Daarnaast heeft is Christian Dior Couture in zijn geheel verkocht door Christian Dior SE aan LVMH, zoals in april al werd aangekondigd. De luxegroep kocht het couture-bedrijf afgelopen maandag aan voor 6,5 miljard euro. Hierdoor zijn de mode, accessoires en beauty-afdelingen van Dior verzameld onder één dak, aldus het bedrijf.

Beeld: Dior Haute Couture

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN