• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ann Demeulemeester wordt ‘made in Italy’, groot deel Belgische werknemers ontslagen

Ann Demeulemeester wordt ‘made in Italy’, groot deel Belgische werknemers ontslagen

Door Nora Veerman

29 jun. 2021

Business

Foto: Ann Demeulemeester AW21 via Gene Shen, Facebook

De productie van het Antwerpse modelabel verplaatst van België naar Italië, zo blijkt uit berichtgeving van De Morgen. Dat gebeurt op initiatief van de nieuwe eigenaar van het merk, de Italiaanse retailer Claudio Antonioli. De productie in België is volledig stopgezet. Van de 48 werknemers zijn er 42 ontslagen.

Antonioli nam Ann Demeulemeester in september over van Anne Chapelle. Zij zei destijds tegenover De Tijd geen meldingen te hebben gekregen van potentieel jobverlies. “Maar op termijn zal Claudio Antonioli moeten beslissen wat met de mensen in de productie gebeurt. Ik denk dat zijn intenties goed zijn, maar hoe hij het zal uitvoeren, is vanaf nu zijn weg.”

Volgens een woordvoerder van de vakbond zou het sociaal plan voor de medewerkers goed zijn geregeld. “Alle ontslagen werknemers zullen worden betaald, inclusief bonus en opleidingsmogelijkheden. Toch knaagt het bij velen om te zien dat de ontwerpen waar ze jaren aan hebben gewerkt nu verhuizen naar Italië. De vraag blijft hoe het zover heeft kunnen komen.”

Ann Demeulemeester