• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Amazon opent bezorgcentrum in Antwerpen’

‘Amazon opent bezorgcentrum in Antwerpen’

Door Natasja Admiraal

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Courtesy of Amazon

Amazon wil eind dit jaar een eerste bezorgcentrum in Antwerpen openen, zo meldt de Gazet van Antwerpen. Dit om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen en de capaciteit van het bezorgnetwerk uit te breiden.

Het nieuwe bezorgcentrum, dat gevestigd zal worden op bedrijventerrein Blue Gate Antwerp, vlakbij de Schelde, zal pakketten krijgen uit bestaande Europese sorteercentra, onder meer in Frankrijk en Duitsland. Deze pakketten worden per adres gesorteerd en vervolgens door onafhankelijke Belgische transportbedrijven afgeleverd bij klanten in het stadscentrum en de wijdere omgeving van Antwerpen.

Volgens de bronnen moet het nieuwe bezorgcentrum van Amazon eind 2022 operationeel zijn. Dit zal meer dan vijftig directe banen creëren, zowel op managementniveau als voor sorteermedewerkers. Amazon heeft al lokale depots in andere Europese landen, waaronder Nederland en Frankrijk. Vooralsnog wordt er niet gesproken over plannen om nog meer magazijnen te openen in de buurt van grote Belgische steden.

Amazon
distributiecentra
E-commerce