• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Amazon financiert Who What Wear

Amazon financiert Who What Wear

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Amerikaanse modesite Who What Wear, waarop alle producten ook te koop zijn, heeft 8 miljoen dollar (7,2 miljoen euro) opgehaald in een financieringsronde bij investeerders, waaronder Amazon. Dat meldt het moederbedrijf van de site, de start-up Clique.

Who What Wear werd in 2006 opgericht door twee voormalige ELLE redactrices, Hilary Kerr en Katherine Powers, en heeft inmiddels 3,8 miljoen unieke bezoekers per maand. De investering van 8 miljoen dollar zal gebruikt worden om de site uit te breiden in Europa en Australië.

In een interview met Power to Business Insider zei Who What Wear CEO Katherine Power erg blij te zijn met de participatie van Amazon. “Hun einddoel is altijd om alles gemakkelijker te maken voor de consument. Dat is ook ons doel, en we passen dat toe op mode, cosmetica en lifestyle,” aldus Power.

Voor Amazon is dit een strategische stap. Van het bedrijf is al langer bekend dat het een positie wil veroveren in de online luxemodewereld. Zo opende het onlangs een grote modestudio in Europa, en was het van de zomer ook sponsor van New York Fashion Week: Men’s.

Amazon
clique
Who What Wear