• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Amazon-dochteronderneming verdacht van belastingfraude: 121 miljoen euro in beslag genomen

Amazon-dochteronderneming verdacht van belastingfraude: 121 miljoen euro in beslag genomen

Door AFP

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld ter illustratie. Een pand met daarop het Amazon-logo. Credits: Amazon.

Het Openbaar Ministerie in Milaan (Noord-Italië) maakte dinsdag bekend dat er “meer dan 121 miljoen euro” in beslag is genomen bij een Italiaanse dochteronderneming van de Amerikaanse online retailgigant Amazon op verdenking van belastingfraude.

De rechtbanken zijn een onderzoek gestart naar een “complexe belastingfraude” waarbij gebruik werd gemaakt van “een illegaal factureringsmechanisme voor wettelijk niet bestaande transacties” waarbij “gebruik werd gemaakt van valse documenten”, aldus een verklaring van het Openbaar Ministerie.

Momenteel zijn er huiszoekingen in de regio's Milaan en Turijn (noord), aldus het Openbaar Ministerie in zijn verklaring.

Het Openbaar Ministerie verdenkt het bedrijf ervan verschillende tussenpersonen te hebben gebruikt bij het vervoeren en leveren van producten. Deze tussenpersonen zouden “systematisch de betaling van BTW hebben ontweken”, evenals de bijdragen die de werkgever verschuldigd is voor zijn werknemers.

Op vragen van AFP reageerde Amazon niet onmiddellijk.

Afgelopen april kregen twee bedrijven van de Amazon groep een boete van 10 miljoen euro opgelegd door de Italiaanse mededingingsautoriteit voor oneerlijke handelspraktijken.

Lees ook:

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited.COM. Vertaling door Susan Zijp.

Amazon
belasting
belastingontduiking
BTW