Albert Frère neemt belang in Burberry

De Belgische zakenman Albert Frère stapt met zijn beursgenoteerde investeringsmaatschappij Groupe Bruxelles Lambert (GBL) in het Britse modehuis Burberry. De miljardair heeft een belang van 3,02 procent genomen in het luxemerk. Dat melden diverse media.

Daarmee zet Frère nog een verdere stap in de modeindustrie. Twee jaar geleden nam zijn bedrijf nog een verrassend belang in de Duitse sportgigant Adidas en eerder deze maand zou Frère en niet nader genoemd bedrag in Hugo Boss hebben geïnvesteerd. De groep gaf al eerder aan zijn beleggingsportefeuille te willen uitbreiden met West-Europese modehuizen.

Het nieuws komt op een moment dat Burberry voor een grote ommekeer staat. Het iconische merk kreeg het de laatste jaren wat moeilijker, onder andere door zwakkere verkopen in China en mislukte pogingen om collecties nieuw leven in te blazen. Het label wil nu tot en met 2019 jaarlijks 100 miljoen pond besparen en meer op e-commerce inzetten.

In juni vorig jaar was het aandeel van Burberry teruggevallen tot haar laagste niveau in twee jaar. Met de aankondiging dat Frère in het luxemerk stapte, werd het aandeel dinsdag 3,7 procent hoger.

Frère heeft in België de reputatie de rijkste man van het land te zijn. Hij is hoofdaandeelhouder van de Nationale Portefeuillemaatschappij en GBL. Inmiddels heeft hij bij die laatste enkele taken aan zijn schoonzoon Ian Galienne overgedragen. De holding is zijn investeringen in Franse industriebedrijven als Total en Engie aan het afbouwen.

Beeld: Burberry Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN