Ondanks aanhoudende omzet- en winstdalingen in het eerste kwartaal, verwacht Abercrombie & Fitch verbetering van de vergelijkbare omzet in de tweede helft van het lopende boekjaar. Een beter dan verwacht resultaat voor het Hollister merk resulteerde in een stijging van de aandelen met 3,6 procent.

De Amerikaanse retailer van tienermode zei dat het Hollister merk tekenen van verbetering toonde. Het bedrijf zou de prijzen van het merk in Europa verlagen. In die regio en in Azië rapporteerde Abercrombie een toename in de vraag naar Hollister mode tijdens het eerste kwartaal.

De netto omzet daalde in het eerste kwartaal met 14 procent naar 709,4 miljoen dollar (649,7 miljoen euro), De vergelijkbare omzet daalde met 8 procent, minder dan de daling van 8,7 procent die analisten hadden voorspeld. Bij Hollister daalde de vergelijkbare omzet met 6 procent, een aanzienlijke verbetering ten aanzien van de daling van 8,9 procent die aanvankelijk werd verwacht.

Het nettoverlies daalde verder naar 63,2 miljoen dollar (57.9 miljoen euro) of 91 cent per aandeel, vergeleken met een verlies van 23,7 miljoen dollar een jaar geleden.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN