• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Aandeelhouders keuren privatisering Hudson’s Bay Company officieel goed

Aandeelhouders keuren privatisering Hudson’s Bay Company officieel goed

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Een ruime meerderheid van 94 procent van de aandeelhouders van Hudson’s Bay Company (HBC) heeft tijdens een vergadering op donderdag ingestemd met de privatisering van het bedrijf. Na goedkeuring van de rechtbank, gaat HBC naar verwachting rond 3 maart aanstaande van de beurs. Dat melden diverse media, waaronder de Financial Post.

HBC zal een private onderneming worden, die eigendom zal zijn van een groep aandeelhouders onder leiding van uitvoerend voorzitter Richard Baker. Baker hoopt middels de privatisering meer vrijheid te hebben in het implementeren van turnaround-strategieën, aangezien het verlies van het bedrijf blijft toenemen. Daarnaast is Baker met HBC van plan zich te blijven onderscheiden van andere warenhuisketen middels “samenwerkingen met unieke merken”, schrijft de Canadese krant.

Eerder keurde HBC’s grootste aandeelhouder, Catalyst Capital Group, de beslissing al goed. Minderheidsaandeelhouders van het Canadese warenhuisbedrijf ontvangen 11 Canadese dollar (7 euro) per aandeel voor hun belangen in de onderneming.

HBC
Hudson's Bay Company