• Home
  • Nieuws
  • Business
  • A.S. Adventure, JBC en Zeb genomineerd voor Mercuriusprijs 2024

A.S. Adventure, JBC en Zeb genomineerd voor Mercuriusprijs 2024

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De mensen achter de herstelservice van A.S. Adventure. Credits: Beeld: A.S. Adventure

Met oktober in zicht komt ook de uitreiking van de Mercuriusprijs door handelsfederatie Comeos weer dichterbij. Onder de net aangekondigde tien genomineerden bevinden zich meerdere modespelers.

Eerste op de lijst (die op alfabetische volgorde is opgesteld, zo benadrukt Comeos) is A.S. Adventure. De retailer is genomineerd vanwege de Care & Repair service voor wandelschoenen. Het afgelopen jaar zijn ruim 2500 paar wandelschoenen hersteld. “Dit is een mooi voorbeeld van hoe slimme dienstuitbreiding zowel de klantrelatie als de ecologische voetafdruk kan verbeteren”, aldus Comeos over het initiatief.

Mercuriusprijs 2024: Dit zijn de modegenomineerden

JBC is genomineerd dankzij de allereerste tweedehandswinkel. In maart 2024 opende JBC een winkel in Olen die geheel gewijd is aan het verkopen van tweedehandskleding. In de winkel zijn baby- en kinderkleding van de eigen merken verkocht. “Dit is een sterk fysiek antwoord op de vele, meestal meer complexe, online tweedehands alternatieven”, aldus Comeos.

Last but not least is er Zeb die in de lijst is opgenomen vanwege de positieve boodschappen met impact. De retailer lanceerde in het voorjaar een selflove campagne in de hoop het zelfbeeld van jongvolwassenen een boost te geven. “Klanten werden beloond met korting als ze proberen positief te zijn over hun lichaam door middel van zelfliefdecodes als ‘zachtvoorm3z3lf’ of ‘kl3in?nobiggy’.

De genomineerden moeten nog even afwachten voor het verlossende woord. Op 16 oktober woden de winnaars bekendgemaakt tijdens een ceremonie in Brussel.

A.S.Adventure
Comeos
JBC
Mercuriusprijs
ZEB