• Home
  • Nieuws
  • Business
  • 8 procent omzetgroei voor sportmerken Perry Sport en Aktiesport

8 procent omzetgroei voor sportmerken Perry Sport en Aktiesport

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

In het eerste volle jaar is de omzet van de sportmodeketens Perry Sport en Aktiesport toegenomen. Aan het Financieele Dagblad (FD) heeft het Britse moederbedrijf JD Sports gemeld dat de omzet van de winkels de afgelopen twaalf maanden met 8 procent is toegenomen, zo publiceerde de krant zondag. De omzetstijging komt volgens het concern door overnames en de populariteit van een gezonde leefstijl onder consumenten, waar bewegen een groot onderdeel van uitmaakt, zo is te lezen in een persbericht van Sports Unlimited Retail B.V. Hoewel in het persbericht geen exacte omzetcijfers worden genoemd, heeft het FD het over een omzet van circa 150 miljoen euro.

De groei voor beide sportmerken zijn de eerste tekenen van herstel sinds de Nederlandse sportmodeketens in handen zijn van Sports Unlimited Retail, een dochteronderneming van JD Sports. Het moederbedrijf legde na de overname van de sportmerken de focus op het terugbrengen van het winkelportfolio van de twee Nederlandse merken. Perry Sport ging van 45 naar 40 winkels. Actiesport sloot van de 160 winkels de helft.

Vernieuwde winkelconcepten Perry Sport en Aktiesport

Voor het nieuw jaar focust Sports Unlimited Retail zich op het uitrollen van nieuwe winkelconcepten. Oude winkels sluiten maar tegelijkertijd worden er ook nieuwe geopend. Eind vorig jaar werd al bekend dat Perry in het eerste kwartaal van 2018 een tweede flagshipstore opent in Utrecht en hier komt nog een derde flagshipstore bij in Rotterdam, zo meldt Sports Unlimited Retail B.V. in de statement. Aktiesport opent dit jaar nieuwe winkels in Amstelveen en Utrecht. De winkels die straks overblijven zijn groter en zitten op een betere locatie.

De verouderde winkelpanden in Utrecht en Rotterdam, waar Perry decennia lang gevestigd is geweest, worden verlaten en de winkels krijgen een geheel nieuwe locatie. Alle winkels worden ingericht volgens het nieuwe winkelconcept van Perry, dat in december 2016 in Amsterdam werd geïntroduceerd. Het verbouwen van de huidige 61 Aktiesport-winkels, met het nieuwe Aktiesport logo, zal binnen twee jaar gereed zijn.

Het voormalig moederbedrijf van de sportketens, USG, werd in maart 2016 failliet verklaard. Aktiesport had 180 winkels in Nederland, Perry Sport ruim 70. USG stelde dat de hoofdoorzaak voor de financiële problemen lag bij de faillissementen van V&D en Macintosh Retail Group. Deze twee partijen behoorden tot de grootste en meest belangrijke business partners van USG. Het Britse JD Sports betaalde 26,5 miljoen euro voor de ketens. Het bedrijf sloot na overname twee derde van het aantal verkooppunten. In totaal tellen de ketens samen nu meer dan honderd vestigingen.

Beeld: Perry Sport

Aktiesport
JD Sports
Perry Sport
Sports Unlimited Retail
Sports Unlimited Retail B.V.