• Home
  • Nieuws
  • Business
  • 220 werknemers ontslagen bij MS Mode België

220 werknemers ontslagen bij MS Mode België

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De 220 werknemers van MS Mode in België zijn ontslagen. Dat hebben de curatoren besloten. Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens een vergadering met leden van de ondernemingsraad.

Volgens de curatoren kon het niet anders. “Er is nog geen concreet en aanvaardbaar bod voor een overname van (deel van) MS Mode,” zeggen curatoren Joris de Smet en Anthony Houthoofd. "Het was psychologisch, sociaal, financieel en menselijk niet te verantwoorden om de mensen nog langer aan het lijntje te houden."

Het ontslag betekent overigens niet meteen een definitief einde voor MS Mode België. Volgens de curatoren zijn er nog twee overnamekandidaten in de race en is het de bedoeling dat de overname op korte termijn wordt afgerond. Het is niet bekend of het om een volledige overname gaat of slechts delen van de modeketen. “Alle opties blijven open,” zeggen de curatoren in de krant.

De vakbonden hebben het nieuws bevestigd aan Belgische media. De werknemers kunnen waarschijnlijk een beroep doen op Fonds Sluiting ondernemingen voor een ontslagvergoeding.

220 medewerkers MS Mode ontslagen

Vorige week waren er vier Potentiële overnamepartijen. Volgens Yves Flamand van de socialistische diendebond is Roland Kahn, eigenaar van Coolinvestment en oud-eigenaar van de keten, ook in de race voor een overname. De vakbonden zijn echter niet gerust op een goede afloop. Flamand liet eerder aan De Redactie weten: “Het personeel is bang dat er binnen enkele maanden al een 'MS Mode bis' zal komen: met minder medewerkers, minder winkels en een minder gunstige arbeidsovereenkomst."

MS Mode vroeg begin augustus uitstel van betaling aan, wat op 11 augustus werd omgezet in een faillissement. Op 8 september maakten de Nederlandse curatoren bekend dat MS Mode in Nederland en een aantal andere landen een doorstart maakt, maar de BV’s in België, Duitsland als Frankrijk zijn daar niet bij betrokken.

MS Mode heeft bijna 400 winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje. In totaal werken er circa 2.300 mensen bij het bedrijf. In België heeft MS Mode 46 winkels, inclusief de hoofd-zetel in Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem).

Beeld: FashionUnited, Facebook MS Mode

MS Mode